Ju e dini mbiemrin e John McAfee – ai themeloi kompaninë pas një prej antivirusëve më të njohur të softuerit. Sidoqoftë, përveç se është një sipërmarrës i suksesshëm, McAfee është gjithashtu një person mjaft i diskutueshëm.

Ai u arrestua në Spanjë, në tetor të vitit të kaluar, me akuzat e evazionit fiskal dhe kryerjen e mashtrimit që përfshinte, ndër të tjera, kriptovaluta.

Ai ka qenë në paraburgim që nga ajo kohë, në pritje të ekstradimit të tij në Shtetet e Bashkuara, transmeton Telegrafi.

Sipas aktakuzës, e cila u “vulos” sot, McAfee akuzohet gjithashtu për pastrim parash, si dhe mashtrim me kompanitë e sigurimeve, raporton Business Insider.

Nëse dënohet për të gjitha pikat e akuzës, ai përballet me një dënim të përjetshëm.

Është deklaruar se McAfee dhe një nga bashkëpunëtorët e tij dyshohet se kanë fituar më shumë se 13 milionë dollarë, mes të tjerash, duke mashtruar investitorët në lidhje me kriptovalutat, duke promovuar McAfee përmes rrjeteve sociale përmes ofertave fillestare të monedhave (ICO).