Përdorimi i një makine elektrike në çdo qytet të madh kursen shumë kohë dhe para.

Sipas Automania, këto janë arsyet pse, si shoferë, preferoni të zgjidhni një makinë elektrike sesa një makinë me djegie të brendshme.

Qëndrueshmëria mund të jetë arsyeja kryesore për drejtimin e një makine plotësisht elektrike, por nuk është aspak e vetmja. Përveç mirëqenies së planetit, ka edhe përfitime për shoferët, transmeton Telegrafi.

Këtu janë gjashtë arsye:

  1. Thuaj lamtumirë bllokimeve të trafikut.

Aftësia për të shmangur bllokimet tipike të trafikut është një nga stimujt që gjithnjë e më shumë qytete po shpërblejnë përdoruesit e makinave elektrike. Në shumë qytete evropiane, korsitë e autobusëve lejohen. Rasti i Madridit është veçanërisht i dukshëm, ku mund të vozisni në një korsi të rezervuar posaçërisht për automjete speciale ose për makina ekologjike, madje vetëm me një shofer. Falë kësaj mase, nëse jetoni në periferi, mund të zvogëloni udhëtimin tuaj ditor në punë me rreth 30 minuta në ditë. Për shumë përdorues, kjo është arsyeja kryesore për zgjedhjen e një makine elektrike.

  1. Parkim i lehtë.

Një sfidë tjetër e madhe e përditshme për shoferët në shumicën dërrmuese të qyteteve është gjetja e një hapësire parkimi. Si rezultat, gjithnjë e më shumë qytete po ofrojnë përfitime të veçanta për drejtuesit e automjeteve elektrike, të tilla si hapësira parkimi falas ose më të lira. Ata mund të parkojnë në zonën blu dhe jeshile pa pagesë dhe pa një afat kohor.

  1. Udhëtoni për në qendër të qytetit.

Gati 300 qytete evropiane kanë zona me emision të ulët. Dhe ky numër po rritet. Ligji spanjoll për ndryshimin e klimës, për shembull, detyron të gjitha qytetet me më shumë se 50,000 banorë të krijojnë zona me emision të ulët dhe të kufizojnë trafikun me emisione më të larta deri në vitin 2023. Makinat elektrike janë zgjidhja e kufizimeve në qytete.

  1. Mbusheni dhe lëvizni.

Tashmë ka më shumë se 150,000 pika të karikimit publik në Evropë për karikim. Qytetet janë të vetëdijshme se ata duhet të ndërtojnë një rrjet elektrik për karikimin e energjisë elektrike, dhe ata japin stimuj për vendosjen e stacioneve të karikimit në shtëpi dhe kompani. Përveç kësaj, hotelet, restorantet dhe qendrat tregtare ofrojnë hapësira parkimi me klientë që karikohen plotësisht pa pagesë.