Kemi një lajm të mirë dhe të keq për ju që zhbllokoni iPhone-in tuaj me anë të njohjes së fytyrës. E mira është që tani mund të zhbllokoni iPhone-in tuaj në atë mënyrë edhe kur vishni një këllëf dhe e keqja është që nuk mund ta bëni pa Apple Watch.

Që kur Apple lëshoi ​​butonin e gjurmës së gishtit në modelet më të reja të iPhone, zhbllokimi i pajisjes duke përdorur njohjen e fytyrës është bërë një standard i ri. Por në kohën e maskave pandemike dhe mbrojtëse të detyrueshme kjo bëhet më e vështirë, transmeton Telegrafi.

Nëse keni beta iOS 14.5 në iPhone tuaj, ju nevojitet vetëm një detaj – Apple Watch me beta watchOS 7.4.

Këto versione të softuerit mund t’i keni vetëm nëse jeni pjesë e Programit Apple Developer, përndryshe duhet të prisni që këto azhurnime të bëhen të disponueshme për publikun dhe nuk e dimë akoma se kur do të ndodhë kjo. Duke gjykuar nga ciklet beta dhe azhurnimet e softuerit publik deri më tani, kemi disa muaj pritje përpara nesh.

Nëse i plotësoni të gjitha këto kërkesa, ndiqni këto hapa:

  1. Përditësoni iOS në iPhone tuaj. Settings> General> Përditësimi i softuerit dhe zgjidhni iOS 14.5. Për Apple Watch, ju keni dy mundësi – mund të shkarkoni azhurnimin nga aplikacioni Watch në iPhone ose direkt në Apple Watch.
  2. Në iPhone, ndiqni menunë Settings> Face ID & Passcode> Lidhe me Apple Watch dhe aktivizoni këtë mundësi.

Gjithashtu, opsioni për të zhbllokuar celularin me një fjalëkalim duhet të jetë i aktivizuar që kjo të funksionojë.

Atëherë gjithçka është e lehtë. Për sa kohë që mbani Apple Watch në dorën tuaj, iPhone do ta njohë atë dhe do ta zhbllokojë atë. Ora do të dridhet dhe do t’ju njoftojë se telefoni është i shkyçur.

Për ata që e shohin të gjithë këtë shumë të komplikuar dhe më mirë të presin që Apple të ofrojë një zgjidhje më të thjeshtë, gjithçka që duhet të bëjnë është thjesht të fikin opsionin e zhbllokimit të njohjes së fytyrës dhe të fusin kodin çdo herë ose të heqin çdo pengesë kur të zhbllokohen.