Shumica e pasqyrave vidhen nga makinat e shtrenjta që kanë kamera të integruar.

Në të kaluarën, vetëm makinat ishin vjedhur, por nuk është e lehtë për tu vjedhur, sepse ato duhet të fshihen diku pas vjedhjes, ato zënë shumë hapësirë ​​dhe bien në sy shpejtë.

Pastaj katalizatorët u bënë shumë të popullarizuar, për shkak të metaleve të shtrenjta që ata fshehin brenda, transmeton Telegrafi.

Trendi i fundit midis kriminelëve është – pasqyra. Dhe jo vetëm çdo lloj, por ato nga makinat e shtrenjta, në të cilat janë integruar kamerat.

Vitin e kaluar, një numër i madh i vjedhjeve të pasqyrave anësore nga Porsche, Lexus, Mercedes, BMW u raportuan në New York.

Nga ana tjetër, policia holandeze raporton se ka një trend të dukshëm të vjedhjes së teknologjisë nga pasqyrat e makinave Tesla në Amsterdam. Vetëm në fundjavën e kaluar, 20 pasqyra u vodhën.

Tashmë policia është duke hetuar se kush po i vjedhë këto pasqyre ose edhe kush po i blen ato më pas, por deri më tani nuk ka përgjigje, as nga New Yorku, as nga Amsterdami.