Modeli premton të tejkalojë rezultatet e RTX 3060 Ti dhe RTX 3070 në lojërat e fundit.

Radeon RX 6700 XT është karta e re grafike e ndërmjetme nga AMD me arkitekturë RDNA2. Produkti u zbulua të mërkurën dhe arrin të konkurrojë me RTX 3060 Ti dhe RTX 3070, nga Nvidia. Duke qenë një nga alternativat më “themelore” të gjeneratës së re të GPU-ve Radeon, RX 6700 XT premton të jetë ideal për të luajtur me 1440p me shpejtësi të larta fps, ndërsa sjell edhe 12 GB VRAM në standardin GDDR6, transmeton Telegrafi.

Karta e re fillon të shitet nga 18 mars me një çmim të sugjeruar prej 479 dollarë. Sipas AMD, përbërësi do të shfaqet si në versionin e vetë prodhuesit ashtu edhe në opsionet partnere si Asus, MSI, Gigabyte dhe të tjerët.

RX 6700 XT i ri bashkohet me RX 6900 XT, RX 6800 XT dhe RX 6800 të paraqitura tashmë, të gjithë tashmë mbështesin Ray Tracing dhe teknologjinë e vetë AMD për të përshpejtuar rrjedhën e informacionit midis kartës dhe kujtesës. Karakteristika tani është gjithashtu në dispozicion në procesorët Ryzen 3000, për sa kohë që përdoret me GPU-të më të fundit të markës.

Krahasuar me kartat video nga gjeneratat e mëparshme nga Nvidia, RX 6700 XT premton të arrijë nivele më të larta të fps në lojërat AAA, të tilla si Cyberpunk 2077 dhe Assassin’s Creed Valhalla, ndër të tjera.